Tuesday, January 1, 2008

Nieuwjaar!!!

Mijne heren en dames,

Eerst en vooral dien ik u de obligatoire (edoch in mijn geval ook geheel gemeende) woorden 'gelukkig nieuwjaar' uit te spreken, teneinde u dus tevens een gelukkig en voorspoedig 2008 toe te wensen. Ik wens u uiteraard ook een voorspoedig 2009, 2010, en alle jaren daarna toe, maar dat is op dit ogenblik niet meteen aan de orde. Die 2009, daar praten we binnen een jaar nog eens over. Binnen een schrikkeljaar nog wel, want dat is 2008.
Laat ik u eens iets moois vertellen. Het laatste mooie verhaaltje over 2007 eigenlijk. Gisteren heeft de wonderbaarlijk vindingrijke Artanis die hier al eens post, een quiz georganiseerd voor mezelf en de andere oudejaarsvierders die hier in de bCasa te gast waren. En, wonder boven wonder, mijn team (het Koninklijk BoerenVerbond) heeft die quiz gewonnen. Maar, zoals u allen wel weet, ik ben ver van een slecht winnaar, gezien het 173-170 was kunnen we natuurlijk absoluut niet zeggen dat het andere team slechter was. Bij deze wens ik dus het Team van de Froe feat. Sofie en de Joost nog eens proficiat voor hun tevens zeer goede prestatie.
En laat ik u, na al dat moois, nu eens iets afgrijselijks vertellen. Doorgaans mediawatch ik voor u, deze keer mediaparticipeer ik voor u. U zou denken 'hola, dat is een mooi stapje omhoog', edoch, dat is het niet. Integendeel, ik kom op Man Bijt Hond. Toegegeven, het is nog geen VTM, maar ik heb me wel serieus belachelijk gemaakt op TV. En het ergste van al is dan nog dat het geheel gewild was. Straks kan u yours truly dus in volle bewegende, Technicolor™ glorie bewonderen op Man Bijt Hond (1 januari 2008, 19u30).
Hoe is dat nu toch zover kunnen komen? Wel, ik keek onlangs ne keer op www.musicalsite.be (dat is een nieuwssite over... deuh, musicals), en daar stond een oproep van Man Bijt Hond. Ze zochten namelijk stevige fans van The Sound of Music. Ik heb dan maar een mailtje gestuurd, gezien ik toch wel een niet onfanatieke TSoM-fan ben, met onder andere een kruistocht om te zorgen dat iedereen in mijn entourage die film effectief heeft gezien. (Als u de film nog nooit gezien heeft, stuur me gerust een mailtje of reageer op deze post, dan spreken we wel eens af, bind ik u vast aan een stoel en hebben we 2u40m TSoM-jolijt.) In elk geval, ik kreeg een mailtje terug waarin mijn telefoonnummer werd gevraagd, en dat werd gevolgd door een aantal telefoontjes per dag van 'Joris van Man Bijt Hond', om me een paar vragen te stellen, en vervolgens om een datum vast te leggen en die continu te blijven verzetten, tot we gisteren uitkwamen om 10u 's ochtends.
Hier zou ik met veel graagte het opnameprocédé uit de doeken doen, maar ik wil absoluut geen spoilers vrijgeven, dus zal ik dat pas doen nà de uitzending. U zal dus nog even moeten wachten. Wat ik wél kan zeggen is dat nieuwjaarszingers meermaals voor kleine problemen hebben gezorgd, doordat die net in het midden van een vraag begonnen te zingen, en ik dus vanuit mijn geprivilegeerde interviewpositie moest opstaan om kindjes van centjes te gaan voorzien.

Zo, dat is zowat alles dat ik op dit moment te zeggen heb, maar we kunnen het jaar nou toch niet officieel laten beginnen zonder een 'Vrouw die...', dus bij deze:

Vrouw die the bBlog leest,
wees maar zeker dat BB feest!

Bij deze dus aan al mijn lezers, al mijn fans, en al mijn bewonderaars: een gelukkig 2008, moge het u vele blogposts brengen die u verheugen (ik doe mijn best :$)

Continuing to redefine superiority in 2008.
Be The B.

Update: bij deze de bewuste reportage:

8 comments:

Anonymous said...

HAHAHAHAHAHA

Dat stuk waar ineens uit het niets ter sprake komt of bb nu wel normaal is of niet.
De eerste stappen richting bv-schap zijn gezet!

Anonymous said...

ah, damn, 'k had het ook opgenomen met mijn digitale ontvanger, maar m'n ontvangst was niet zo zuiver.
http://www.neat.be/ben.xvid.avi

Was wel grappig dat laatste stukske :)
Ge moet dan eens vertellen hoelang het interview echt was? wss een hele voormiddag om hooguit 2 minuten uit te zenden...

groetjes,
Sam (crocky)

Anonymous said...

Bb you crack me up! Man man zoiets grappig gaan we in heel 2008 ni meer te zien krijgen! Vooral elle pa ook, wa ne glansrol!! :-) :-)

Wim said...

Raindrops on roses and whiskers on kittens
Bright copper kettles and warm woolen mittens
Watching you yodel on national TV
That is a new favorite thing for me…

Ben, bedankt voor je aandeel in de meest sublieme Man-bijt-Hond-reportage van het jaar-tot-nu-toe (maar wellicht ook van de voorbije jaren)!

Had gisteren al gekeken, en vanmiddag nog eens naar de herhaling, en ik moest je nu gewoon even googlen om ‘schitterend’ te zeggen. Heerlijk om te weten dat er nog andere TSoM-missionarissen bestaan!

So long, farewell, auf Wiedersehen, adieu...

Wim

Anonymous said...

Ik heb dat bekeken met heel mijn entourage. De bOuders zorgden hier voor veel hilariteit.
"Speel het eens voor ons moeke". Geniaal!

Verder vond ik het ook weer niet zó belachelijk. Dat Sissi-vrouwmens was een pak erger.

Anonymous said...

Grappig dat er nu ook al op Man bijt hond wordt gediscussieerd over het feit dat onze blogger al dan niet normaal is. Deze uitzending lijkt Bb's sceptici alvast gelijk te geven.

Wat er ook van moge zijn (ik laat de discussie aan specialisten over): vader Verhaegen ziet duidelijk meer in een voetballende zoon.

Anonymous said...

Ben, laat ons het voor eens en altijd zeggen: ge zijt geweldig ;)

en ja: eerst toneel, dan ne blog, dan op tv, wa volgt er nog? wereldberoemdheid natuurlijk!

Hannibal said...

Hahahahaha
Gisterenavond zag ik de herhaling van Man Bijt Hond en wie zie ik daar ineens... :-)

Dat laatste stuk was echt schitterend.