Monday, January 21, 2008

De Awards - 2008 (2)

Het is zoals u weet weer hoogseizoen voor uw meest vermaarde blogger. Niet alleen vliegen de award-shows ons weer om de oren, maar volgende zondag gaat ook nog eens het Nationaal Feest van de Wansmaak met Bart Peeters (beter bekend als Eurosong) van start. Het belooft weer spetterend afgrijselijk te worden, te oordelen aan de hoeveelheden Idool-cloon-restafval en de aanwezigheid van niemand minder dan Betty, onder de bescheiden naam 'Femme Fatale' (persoonlijk vind ik dat ìk meer recht heb om die naam te gebruiken dan zij, maar soit, in haar geval zou ik gaan voor Ugly Betty, dan hebben zenders ineens een reden om die zalige reeks ook hier uit te zenden). Maar daar zijn we nog lang niet, eerst nog twee nominatierondes.
Vandaag zijn namelijk de razzie-nominaties bekend gemaakt, traditioneel een dag voor - zoals zij het zeggen - the nominations for the Annual Giving Out of the Naked Golden Men, de oscarnominaties. De razzies, of Golden Raspberries, zijn de tegenhangers van de Oscars. Ze bekronen de slechtste films, acteurs etc. van het jaar met een award die $4.97 waard is (naar analogie met een oscar die ook kan ingeruild worden voor $50000. En naar goede gewoonte overloop ik die nominaties even met u, met minstens evenveel schwoeng als ik vorige week de BAFTA's heb verslagen, en met evenveel bravoure als ik u morgen van de oscars op de hoogte zal stellen.
  • De films die het absoluut het slechtst (of best doen, naargelang hoe u het bekijkt) zijn 'I Know Who Killed Me', een vehikel met Lindsay Lohan, 'I Now Pronounce You Chuck & Larry', een vehikel met Adam Sandler over twee hetero's die een homohuwelijk aangaan voor het financieel voordeel, vooral erg realistisch in een Amerika waar presidentskandidaten het homohuwelijk gelijkstellen aan bestialiteiten (*), en Norbit, het nieuwste exploot van de toch aan lager wal geraakte Eddie Murphy.
  • Die Eddie Murphy is trouwens ook sinds vandaag de absolute recordhouder qua persoonlijke nominaties in één jaar: de man heeft maar liefst vijf nominaties op zijn naam: Worst Actor als Norbit in Norbit, Worst Supporting Actor als Mr. Wong in Norbit, Worst Supporting Actress als Rasputia in Norbit, beide delen van Worst Screen Couple in Norbit en Worst Screenplay voor... jawel, Norbit.
  • Andere opvallende genomineerden: Orlando Bloom voor 'Pirates of the Carrob-Bean: At Wit's End' (Worst Supporting Actor), Jon Voight voor de 4 films waarin de man heeft meegespeeld dit jaar (Worst Supportin Actor), Nicholas Cage voor Ghost Rider, National Treasure 2 en Next (Worst Actor), Carmen Electra voor Epic Movie (Worst Supporting Actress), Jessica Alba (de mooie dame uit Sin City) voor 3 films (Worst Actress én de helft van Worst Screen Couple, de grote Diane Keaton voor Because I Said So (Worst Actress), Lindsay Lohan voor twee verschillende rollen in I Know Who Killed Me (Worst Actress x2), Jim Carrey voor The Number 23 en Cuba Gooding, Jr. voor Daddy Day Camp (beiden Worst Actor).
  • De genomineerden voor slechtste film zijn: Bratz, Daddy Day Camp, I Know Who Killed Me, I Now Pronounce You Chuck & Larry, en Norbit. Die vier laatsten komen ook terug in de categorie slechtste regie én slechtste script. Waarschijnlijk omdat de razzie-commissie ervan uitging dat Bratz zonder regie of script is gemaakt. In de plaats van Bratz komt Epic Movie bij slechtste regie, en Captivity voor slechtste script.
  • Er is ook elk jaar een novelty categorie bij de Razzies. In het verleden was dat bijvoorbeeld 'Worst Excuse for an Actual Movie', dit jaar is het 'Worst Excuse for a Horror Movie'. De genomineerden daar zijn Aliens vs. Predator: Requiem, Captivity, Hannibal Rising, Hostel: Part II, en - een totale verrassing - I Know Who Killed Me.
  • Omdat Prequels en Sequels, Remakes en rip-offs doorgaans buiten categorie slecht zijn, hebben deze ook twee eigen categorieën gekregen. Bij de rip-offs vallen vooral Bratz, Epic Movie en opnieuw die vervloekte I Know Who Killed Me op, de pre- of sequels zijn allemaal wel vrij bekend: Alien vs. Predator: Requiem (vervolg op Alien vs. Predator en elke film in beide reeksen), Daddy Day Camp (vervolg op Daddy Day Care), Evan Almighty (vervolg op Bruce Almighty), Hannibal Rising (prequel op Red Dragon, de prequel op The Silence of the Lambs) en Hostel: Part II (als u zich afvraagt waarop dat een vervolg is, gaat u dan alstublieft een dvd van FC De Kampioenen bekijken).
Zo, morgen ben ik er weer, met dé analyse van dit award-seizoen: de oscarnominaties!
Tot dan beste lezertjes!

And the nominees for Best Blog 2008 are:
Ben Verhaegen - The bBlog
Ben Verhaegen - Multiperspective Rendering, a thesis
Ben Verhaegen - De mediawatcher (as part of The bBlog)
Ben Verhaegen - bTaal
Ben Verhaegen - Award Coverage (as part of The bBlog)

No comments: